Chocoladefestival Zutphen Chocolade is een verhaal, waarbij het water je in de mond loopt.

Een toren van chocolade! Spelen op het chocoladefestival Smullen op het chocoladefestival in Zutphen

Datum

24-9-2017 t/m 24-9-2017

Chocolade is een verhaal, waarbij het water je in de mond loopt. Want bijna iedereen is er stapel op. Op zondag 24 september 2017 vindt in Zutphen van 12.00 tot 17.00 uur voor de 15e maal het grootste chocoladefestival van Nederland plaats.

Vorige jaar hebben er al zo’n 40.000 bezoekers kunnen genieten van het’ bruine goud’. Huub Janson van Bonbonatelier Janson is initiatiefnemer van het festival en probeert, samen met zijn dochter Rineke, jaarlijks op originele wijze dit festival op de kaart te zetten. Met nu ook weer een mooi en gevarieerd programma:

Zo treft u is de Korte hofstraat: de winkel van Bonbonatelier Janson: het ’kloppende (chocolade) hart’ van Zutphen. In het verlengde van deze straat loopt u door de Lange Hofstraat: Hier zal het Cacao museum uit Amsterdam een mooie en leerzame tentoonstelling laten zien over de herkomst van chocolade en zullen zij verrassende artikelen verkopen die ook vervaardigd worden uit cacao. Kijk, voel, ruik en vraag maar raak!
Loopt u nog even verder.. dan komt u bij de Walburgers kerk: Zangeres Vivienne Aerts en professioneel toetjes maker Ted Steinebach komen weer even terug uit New York voor een optreden in deze prachtige historische kerk. Hierbij zullen ze een eetbaar muzikaal schilderij creëren van 6x4 meter. Ted maakt live een schilderij van dessert ingrediënten terwijl Vivienne daar een muzikaal soundscape bij improviseert. De eetbare schilderijen variëren van vorm, kleur en grootte en gelijken moderne schilders zoals Jackson Pollock en Karel Appel. Vocale jazz, apps, loops en samplescomplimenteren de interpretaties van de meesters met zoetigheid.

ChocoJazz: Patissier Ted, ook wel ChocoTed genoemd, werkte in New York bij Eleven Madison Park het beste restaurant van de wereld, waar hij de meest mooie desserts maakte. In Nederland is hij bekend voor zijn exclusieve bonbons onder de naam ‘ChocoTed’ met smaken zoals Lagavulin Whisky, Lapsang souchong en 80% pure chocolate. Zangeres en songwriter Vivienne is sinds haar afstuderen aan Berklee College of Music Boston nu in New York bezig aan haar nieuwe cd met pianist Kenny Werner (bekend van Toots Thielemans) en zong daarnaast in bekende clubs als de New York Blue Note Jazz Club. 

De optredens zullen plaatsvinden op zondag middag 24 September om 12:30 inloop / aanvang 13:00 uur en om 15:00 inloop / aanvang 15:30 uur in de Walburger Kerk aan het ’s Gravenhof. Voor dit unieke optreden zullen maar 400 mensen publiek in de kerk mogen om dit programma onderdeel mee te maken. En, na het schilderen van het werk mag het u het schilderij opeten waardoor u zelf ook deel van het werk word. De toegang bedraagt in de voorverkoop slechts €5,00. Een uiting van kwaliteit dat het festival verdiend. Wil je hier ook live bij aanwezig zijn en genieten van deze hoogstaande beleving? Bestel dan snel uw kaarten OP=OP!

En er is nog veel meer! Kijk voor het complete programma op www.chocoladefestival-zutphen.nl

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl